Hundlucka

Det e mycket spring på våran vovve som vill ut och kissa i tid och otid. Så jag började skissa på en hembyggd hundlucka. Vi hyr ju bara huset så jag ville inte såga hål i nån dörr men jag löste det väldigt bra ändå. Man öppnar balkongdörren och då sitter hundluckan redan på plats. Också väldigt inbrottssäkert.  Sen sitter hela ”väggen” med kardborre så den är lätt att ta loss. (Hör av er om  ni vill veta hur jag gjort eller vilka material jag använt)

3 kommentarer

  1. Vill veta allt om din hundluckalösning! Har just bytt ytterdörr efter att ha sågat ett gigantiskt hål för en hundlucka och sen ska vi flytta… jälla dyrt och besvärligt var det med att byta ytterdörr! 😮 Summering, vill inte göra det igen på nya stället 🙂 din lösning var ju bara hur smart som helst, en riktig 10 poängare, tummen upp! 🙂

  2. Kul att du gillar den. Själva ”stommen” alltså det grå-svarta är ett liggunderlag som sitter fast med kardborre runt om. Luckan är plexiglas som jag sågat till i lagom storlek. Gångjärn till luckan är ett tygband som ser ut som ett bilbälte ungefär. Tror den kommer från en axelväska. Borrade 1 millimeter för stora hål i plexiluckan vilket gör att man kan finjustera luckan i höjd och sidled.

  3. Ett vanligt liggunderlag var för litet för oss men jag hittade ett företag i stockholm som säljer metervara av samma typ.
    Hojta till om du behöver mera info om bygget.
    Version 2 blir klar i sommar. Jag gör en ram av 20mm trä och sätter en plexiglasskiva på så man ser ut. Återanvänder hundluckan från förra versionen. Kommer mera bilder om den funkar bra.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s